Ι.Μαρκάκη 10, Καλυκάς - Χανιά 73100, Τηλ.2821096638 , e-mail:lykelveniz@sch.gr

Πρόγραμμα Erasmus+ 'On the Shoulders of Giants" - Συνάντηση καθηγητών

 

Το πρόγραμμα Εrasmus+ ΚΑ229 με τίτλο “Οn the Shoulders of Giants” ξεκίνησε το 2020 με διάρκεια δύο χρόνια. Τον πρώτο χρόνο υλοποίησης δεν έγιναν μετακινήσεις  εξαιτίας της πανδημίας  αλλά πραγματοποιήθηκαν πολλές διαδικτυακές συναντήσεις μεταξύ καθηγητών αλλά και μαθητών προκειμένου το πρόγραμμα να παραμείνει ενεργό.

Οι μαθητές σχεδίασαν το λογότυπο του προγράμματος και συμμετείχαν σε συναντήσεις όπου παρουσίασαν  την πόλη  και το σχολείο τους.  Επίσης συμμετείχαν σε μικτές ομάδες αποτελούμενες από μαθητές όλων των χωρών και επέλεξαν ένα θέμα καθώς και τον τρόπο παρουσίασης του ( άρθρο, βίντεο, αφήγηση).

Τη φετινή σχολική χρονιά που μόλις άρχισε πραγματοποιήθηκε η συνάντηση καθηγητών όλων των σχολείων στην πόλη Αλκαλά ντε Ενάρες  της Ισπανίας το διάστημα 6 - 8 Σεπτεμβρίου 2021 όπου  συμμετείχαν οι χώρες Πολωνία, Ιταλία,  Ελλάδα μαζί με την διοργανώτρια και συντονίστρια χώρα της Ισπανίας.

Οι συναντήσεις και συζητήσεις που έγιναν ήταν εξαιρετικής σημασίας καθώς καθορίστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για τον τρόπο μετακίνησης και διαμονής των μαθητών στις κινητικότητες που θα ακολουθήσουν το τρέχον σχολικό έτος στην Ιταλία και Πολωνία. Οι φιλοξενούμενοι καθηγητές ξεναγήθηκαν στο σχολείο υποδοχής το οποίο έχει όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.  Επίσης το πρώτο απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στη Μαδρίτη και το δεύτερο υπήρξε ξενάγηση στην πόλη Αλκαλά όπου βρίσκεται και το σχολείο καθώς και το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της Ισπανίας. Η φιλοξενία εκ μέρους των ισπανών καθηγητών ήταν εξαιρετική.














 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γενικό Λύκειο Ελ. Βενιζέλου - Τηλ.2821096638, e-mail:lykelveniz@sch.gr. Από το Blogger.

Εγγραφές-μετεγγραφές μαθητών ΓΕΛ-ΕΠΑΛ: Οδηγίες προς γονείς ενόψει έναρξης της διαδικασίας

 Υποβολή Υπευθύνων Δηλώσεων από τους γονείς έως τις 22-04-2024 Επιστολή με οδηγίες προς γονείς και κηδεμόνες ενόψει αιτήσεων εγγραφής, ανανέ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πρόσφατες Δημοσιεύσεις

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου